Face fit test

Onze klanten geven ons
Bekijk de 57 reviews
Over deze cursus

Face-Fit test

€ 69,-

De asbestgrenswaarden zijn strenger geworden. De overheid heeft het advies van de gezondheidsraad om de grenswaarden te verlagen opgevolgd. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat asbest nog gevaarlijker is dan gedacht. Het is dus in het belang van iedere professional dat hij of zij zijn of haar masker goed gebruikt.

Eén van de gevolgen van de aanpassing van de grenswaarden is de verplichte jaarlijkse face-fittest voor DAV’s, DTA’s, DIA’s en laboranten. Deze test is nodig om te bepalen welk model en welke maat masker het best aansluit op het gezicht van de gebruiker.

Een eenmalige verplichting is het doorlopen van een tweedelig online instructieprogramma “adembescherming” op de website www.vezelveiligheid.nl met 9 regels voor het juiste gebruik van het masker.

Wat is dat, een Face-Fittest?

De face-fittest bestaat uit een aantal oefeningen die uitgevoerd moeten worden terwijl u het masker draagt. Die oefeningen moeten de praktijk van de asbestsaneerder simuleren. Tijdens de test wordt het masker aangesloten op een apparaat dat steeds exact het aantal deeltjes in uw masker meet. Die hoeveelheid deeltjes moet onder een bepaalde grens blijven (binnen de wettelijke vastgestelde grenswaarden).

Orbi Opleidingen kan de testen op locatie in Rotterdam uitvoeren. Om tijd te besparen kunt u bv. aansluitend aan cursusdagen en/of vóór examens de face-fittest laten inplannen. Bel ons, dan maken we een afspraak.

Offerte op maat

Meerdere cursussen nodig?

Wilt u meerdere mensen tegelijk aan de Face-fittest deel laten nemen? Neem dan contact met ons op voor een voorstel op maat of bespreek de mogelijkheden van een in-company cursus. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8 en 17 uur.

Offerte aanvragen0107371700

Vragen over onze asbest cursussen?

Onze adviseurs staan elke werkdag tussen 8 en 17 uur klaar om u te helpen.