Boek telefonisch:

010 737 1700

Hoe verloopt het volgen van een heftruck cursus?


Een aantal werknemers wordt tijdens hun werkzaamheden belast met het besturen van een heftruck. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar de praktijk vertelt vaak toch iets anders. Het besturen van een heftruck vereist wel degelijk een bepaalde kennis. Een groot deel van deze kennis zult u op kunnen doen in de praktijk en naarmate u vaker met een heftruck heeft gewerkt zal uw manier van handelen zeker ook evolueren, maar toch is het altijd interessant om met de nodige kennis aan de slag te gaan. Het volgen van een heftruck cursus kan er voor zorgen dat u echt op optimale wijze bent voorbereid. Bent u daarin ook geïnteresseerd, maar wilt u graag meer te weten komen over een heftruck cursus en in welke verschillende vormen deze precies wordt aangeboden? Dat kan hier in dit blogartikel!

Wat leert u door het volgen van een heftruck cursus?

De eerste vraag die veel mensen zich stellen is wat ze nu precies leren op het ogenblik dat ze er voor kiezen om een heftruck cursus te gaan volgen. In eerste instantie is het zo dat een dergelijke cursus uiteraard de focus legt op er voor zorgen dat cursisten in staat zijn om op een veilige en efficiënte manier gebruik te maken van een heftruck. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het zo dat er zich op de werkvloer ook vaak gevaarlijke situaties voordoen. Door het volgen van een heftruck cursus is het mogelijk om gevaarlijke situaties niet alleen te overzien, maar ook te voorkomen. Het spreekt voor zich dat dit de veiligheid op de werkvloer uiteindelijk alleen maar ten goede zal komen.

Een heftruck cursus volgen in verschillende talen

Het volgen van een cursus zoals onze heftruck cursus is uiteraard alleen maar interessant wanneer de volger er van echt goed begrijpt wat er allemaal wordt gezegd. Alleen op deze manier kan men de theoretische kennis optimaal gebruiken en kan ze dienst doen als een solide basis voor in de praktijk. Het is echter algemeen bekend dat er de voorbije jaren steeds meer buitenlandse werknemers actief zijn bij de bedrijven die bij ons komen aankloppen voor het volgen van een bepaalde cursus. Daar wilden wij graag op anticiperen zodat iedereen in de meest optimale omstandigheden onze heftruck cursus kan volgen. Omwille van deze reden is het dan ook niet alleen maar mogelijk om de cursus te volgen in het Nederlands, maar ook in het Engels en in het Pools. Zo zijn uw werknemers pas echt optimaal opgeleid!

€ 175,-
  • Gratis gezonde lunch
  • Cursus + examen in 1 dag

€ 175,-
  • Gratis gezonde lunch
  • Cursus + examen in 1 dag

€ 175,-
  • Gratis gezonde lunch
  • Cursus + examen in 1 dag

€ 175,-
  • Gratis gezonde lunch
  • Cursus + examen in 1 dag

Een heftruck en reachtruck cursus combineren?

Bij het bekijken van ons aanbod met cursussen zal er bovendien door u vastgesteld kunnen worden dat het ook mogelijk is om een heftruck cursus en een reachtruck cursus te combineren. Beide cursussen kunnen in één keer worden gevolgd waardoor de werknemer binnen één enkele werkdag over alle nodige kennis beschikt om aan de slag te kunnen gaan. Aansluitend aan het volgen van deze cursus zal er bovendien ook een theorie-examen worden afgelegd. Zo bent u pas echt verzekerd van het feit dat uw werknemers over alle vereiste kennis beschikken om een heftruck en / of reachtruck te kunnen hanteren!

€ 175,-
  • Gratis gezonde lunch
  • Cursus + examen in 1 dag