Boek telefonisch:

010 737 1700

Volg een DTA of DAV cursus bij Orbi Opleidingen in Rotterdam.


Het beroep van asbestsaneerder is ook vandaag de dag nog steeds ongelofelijk belangrijk. Ook in de toekomst zal dat wellicht het geval zijn. Er mag dan wel door de Nederlandse overheid voor gekozen zijn om de productie en het gebruik van asbest een halt toe te roepen, toch hebben we nog steeds te kampen met een stevige erfenis uit het verleden. Bent u ook geïnteresseerd in het beroep van asbestsaneerder? Wilt u met andere woorden een belangrijke bijdrage leveren aan het asbestvrij maken van ons land? Dan kun je ervoor kiezen om een DAV of DTA cursus te volgen. Een dergelijke cursus is zonder probleem te volgen hier bij Orbi Opleidingen. In korte tijd kun je op deze manier worden opgeleid tot een professionele asbestsaneerder.

Hoe komt het dat asbest nog zo talrijk aanwezig is?

Vanaf het einde van de jaren ‘70 werd het gebruik van asbest langzaam maar zeker teruggedrongen. Vanaf het jaar 1985 mocht er bijvoorbeeld geen vloerzeil meer worden verkocht die asbest bevatte. Vanaf het jaar 1993 werd het asbestgebruik in Nederland voor het merendeel verboden. Een Europees totaalverbod werd ingevoerd in het jaar 2005. Dit dus niet alleen voor het gebruik van asbest in nieuwe producten, maar ook voor het hergebruik van het materiaal. Ondanks deze maatregelen is asbest nog steeds op heel veel plekken in onze samenleving aanwezig. Dit zorgt er voor dat de behoefte aan asbestsaneerders groot is. De erfenis uit het verleden is nog steeds aanwezig en moet opgeruimd worden. Enkel en alleen op deze manier kan de gezondheidsrisico’s van asbest echt worden teruggedrongen.

Een DAV cursus volgen bij Orbi Opleidingen

Voelt u zich ook aangetrokken tot het beroep van asbestsaneerder? In dat geval kun je een DAV cursus gaan volgen in Rotterdam. In eerste instantie dien je daarvoor de DAV 1 cursus te volgen. Indien je minder dan een half jaar geleden de DAV 1 cursus met succes hebt gevolgd en het mentortraject hebt doorlopen, kun je nog een stap verder gaan. De laatste stap is dan het volgen van een DAV 2 cursus.

Het certificaat dat je ontvangt na het succesvol afronden van de DAV 2 opleiding is 3 jaar geldig. De wetgeving vereist dat je steeds na 3 jaar de herhalingscursus volgt en het examen aflegt. Enkel en alleen op deze manier is de continuïteit van uw beroep of carrière gegarandeerd.

Startgarantie Inclusief examen
€ 950,-
  • Gratis gezonde lunch

Startgarantie Inclusief examen
€ 860,-
  • Gratis gezonde lunch

Startgarantie Inclusief examen
€ 630,-
  • Gratis gezonde lunch

Een DTA cursus volgen bij Orbi Opleidingen

Ben je toe aan de volgende stap in uw carrière? Dan is het nog mogelijk om een DTA cursus te volgen bij Orbi Opleidingen in Rotterdam. Deze cursus duurt vier dagen. Wanneer je deze cursus met succes afrondt ben je deskundig toezichthouder asbestverwijderaar (DTA) en ga je saneringsprojecten leiden. Ook dit certificaat is 3 jaar geldig en moet iedere 3 jaar verlengd worden. Je kun ervoor kiezen om een herhalingscursus te volgen. Het gaat hierbij om een tweedaagse cursus en is bedoeld om je kennis op te frissen. Bovendien wordt er tijdens het volgen van deze cursus steeds aandacht besteed aan mogelijke nieuwe wet- en regelgeving met betrekking tot asbesthygiëne en bescherming.

Startgarantie Inclusief examen Nu in 3 dagen
€ 1674,-
  • Gratis gezonde lunch

Startgarantie Inclusief examen
€ 1184,-
  • Gratis gezonde lunch