Boek telefonisch:

010 737 1700

Volg een DAV of DTA cursus bij orbi opleidingen in Beverwijk


Het beroep van asbestsaneerder is ook vandaag de dag nog steeds ongelofelijk belangrijk. Ook in de toekomst zal dat wellicht het geval zijn. Er mag dan wel door de Nederlandse overheid voor gekozen zijn om de productie en het gebruik van asbest een halt toe te roepen, toch hebben we nog steeds te kampen met een stevige erfenis uit het verleden. Bent u ook geïnteresseerd in het beroep van asbestsaneerder? Wilt u met andere woorden een belangrijke bijdrage leveren aan het asbestvrij maken van ons land? Dan zult u er voor moeten kiezen om een DAV of DTA cursus te volgen. Een dergelijke cursus is zonder probleem te volgen in Beverwijk en dat uiteraard hier bij Orbi Opleidingen. In amper twee dagen tijd kunt u op deze manier worden opgeleid tot een professionele asbestsaneerder!

Hoe komt het dat asbest nog zo talrijk aanwezig is?

Vanaf het einde van de jaren ‘70 werd het gebruik van asbest langzaam maar zeker teruggedrongen. Vanaf het jaar 1983 mocht er bijvoorbeeld geen vloerzeil meer worden verkocht die asbest bevatte. Vanaf het jaar 1993 werd het asbestgebruik in Nederland voor het merendeel verboden. Een totaalverbod werd ingevoerd in het jaar 2005. Dit dus niet alleen voor het gebruik van asbest in nieuwe producten, maar ook voor het hergebruik van het materiaal. Ondanks deze maatregelen is asbest nog steeds talrijk in onze samenleving aanwezig. Dit zorgt er voor dat de nood aan een asbestsaneerder bijzonder groot is. De erfenis uit het verleden is nog steeds aanwezig en moet opgeruimd worden. Enkel en alleen op deze manier kan het niet onaanzienlijke gezondheidsrisico van asbest echt worden teruggedrongen.

Een DAV cursus volgen in Beverwijk

Voelt u zich ook aangetrokken tot het beroep van asbestsaneerder? In dat geval zult u een DAV cursus willen gaan volgen in Beverwijk. In eerste instantie dient u daarvoor de DAV 1 cursus te volgen. Indien u minder dan een half jaar geleden de DAV 1 cursus met succes heeft gevolgd en het mentortraject heeft doorlopen kunt u nog een stap verder gaan. De laatste stap is dan het volgen van een DAV 2 cursus.

Het certificaat dat u ontvangt na het succesvol afronden van de DAV 2 opleiding beschikt over een geldigheidsduur van 3 jaar. Zou u graag uw carrière willen verder zetten als een deskundig asbestverwijderaar? In dat geval spreekt het voor zich dat u er tijdig voor moet kiezen om de herhalingscursus te volgen. Enkel en alleen op deze manier is de continuïteit van uw beroep of carrière gegarandeerd.

Startgarantie Inclusief examen
€ 950,-
  • Gratis gezonde lunch

Startgarantie Inclusief examen
€ 860,-
  • Gratis gezonde lunch

Startgarantie Inclusief examen
€ 630,-
  • Gratis gezonde lunch

Een DTA cursus volgen in Beverwijk

Bent u toe aan de volgende stap in uw carrière? Dan is het nog mogelijk om een DTA cursus te volgen bij Orbi Opleidingen in Beverwijk. Deze cursus beschikt over een duurtijd van vier dagen. Wanneer u deze cursus met succes aflegt zult u de functie van deskundig toezichthouder asbestverwijderaar op u kunnen nemen. Net zoals voor de DAV 2 cursus geldt is het ook bij de DTA cursus zo dat u er voor kunt kiezen om een herhalingscursus te volgen. Het gaat hierbij om een tweedaagse cursus die uw kennis ongetwijfeld zal weten op te frissen. Bovendien wordt er tijdens het volgen van deze cursus steeds aandacht besteed aan mogelijke nieuwe wet- en regelgeving met betrekking tot asbest hygiëne en bescherming.

Startgarantie Inclusief examen Nu in 3 dagen
€ 1674,-
  • Gratis gezonde lunch

Startgarantie Inclusief examen
€ 1184,-
  • Gratis gezonde lunch