VCA cursus Rotterdam

Aannemers en werkgevers zijn erbij gebaat werk uit te laten voeren onder veilige omstandigheden. Aangezien de vakkundigheid en kennis van werknemers de werkomstandigheden vormgeven, is het van cruciaal belang te voldoen aan de veiligheidseisen die uw toekomstige werkgever oplegt. Indien uw vak zich bezighoudt met bijvoorbeeld chemische processen, bouwwerken of het aanleggen van elektra dient u in het bezit te zijn van een VCA certificaat. Het volgen van een VCA cursus in Rotterdam levert u kennis m.b.t. wetgeving en informatie die veilige uitvoering van werkzaamheden bijbrengen. Een VCA cursus in Rotterdam is de snelste manier om kennis op te doen. Daarnaast wordt het bezit van een VCA certificaat verondersteld door werkgevers en aannemers. Orbi Opleidingen biedt VCA cursus in verschillende talen en richt zich op verschillende doelgroepen.

 

Wat levert een VCA certificaat op?

Een VCA cursus in Rotterdam volgen is de meest eenvoudige en snelle manier om een VCA certificaat te krijgen. Wij bieden een basis cursus aan die alle nodige informatie met betrekking tot veiligheid dekt. Zo bent u na het volgen van een VCA cursus in staat om risicovolle werkzaamheden uit te voeren en tevens de wet na te leven, weet u hoe risico’s voorkomen kunnen worden en weet u welke maatregelen u moet nemen indien een gevaarlijke situatie dreigt op te treden. Het bezit van een certificaat wordt door de meeste aannemers/werkgevers verondersteld. Door een VCA cursus te volgen vergroot u de kans op werk dat uitgevoerd wordt op bijvoorbeeld een bouwterrein of andere riskante omgevingen. Tenslotte garandeert deze niet alleen de veiligheid van uw collega’s, maar ook die van u zelf!

 

Hoe een VCA cursus in Rotterdam er uit ziet

Orbi Opleidingen biedt cursussen in het Turks, Pools, Grieks, Tigrinyaans en Engels. Niet alleen is het belangrijk voor medewerkers om zich bewust te zijn van veiligheid, gezondheid en milieu maar is dit net zo belangrijk voor leidinggevenden en uitzendorganisaties die personeel regelen voor bedrijven die VCA-gecertificeerd zijn. Daarom bieden wij ook voor de eerst genoemde een VCA VOL cursus en voor de laatst genoemde een VIL VCU cursus. De inhoud van een basis cursus ziet er als volgt uit:

 

  • Wetgeving
  • Risico’s en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Brand en explosie
  • Werken op hoogte
  • Besloten ruimten
  • Gereedschappen en machines
  • PBM

Neem contact met ons op!

Heeft u interesse in het volgen van een VCA cursus bij Orbi Opleidingen? Afhankelijk van de cursus die u wenst te volgen, dient u op de desbetreffende pagina een cursus te bestellen. Indien u vragen heeft kunt u het contactformulier invullen. Wij staan graag voor u klaar.

 

Waarom een VCA Certificaat halen bij Orbi Opleidingen?

Orbi Opleidingen wil een intensieve relatie opbouwen met u als klant.
Wij doen daarom een aantal beloften.

Persoonlijke begeleiding

Wij denken met u mee en helpen u bij het maken van keuzes

Theorie vertalen naar praktijk

U kunt de theorie in de lessen meteen vertalen naar de praktijk en dus direct praktisch toepassen in uw werk.

Profesionele cursussen in Rotterdam en omgeving

De opleidingen bieden toegevoegde waarde

De praktijklessen zijn gericht op werkelijke situaties. Dus u kunt deze meteen toepassen in de organisatie.

Voor en door professionals

De trainingen worden verzorgd door professionals uit de praktijk en u werkt tijdens de lessen met medeprofessionals.

Bekijk hier al Onze cursussen

VCA opleiding in Rotterdam

VCA cursussen

Met het VCA certificaat kunt u aantonen dat u verantwoord kunt werken en hierbij rekening houdt met veiligheid, gezondheid en milieu.

BHV opleiding in Rotterdam

BHV cursussen

Een bedrijfshulpverlener (BHV-er) is verantwoordelijk voor brandbestrijding, EHBO en het begeleiden van een ontruiming.

Heftruck en reachtruck opleiding in Rotterdam

Transport & Logistiek cursussen

Wij geven diverse cursussen in de transport & logistiek sector. Denk hierbij aan een heftruck of een reachtruck en/of combinatie hiervan.

Asbest opleiding in Rotterdam

Asbest cursussen

Veilig werken en zorgvuldig werken, zodat vezelemissie naar mens en milieu zoveel mogelijk beperkt wordt.

Verontreinigde grond cursus in Rotterdam

Verontreinigde Grond

Bij het werken in verontreinigde grond is belangrijk dat de veiligheid en gezondheid van de medewerkers gewaarborgd wordt.

Steigerbouw opleiding in Rotterdam

Steigerbouw cursussen

Veilig werken op hoogte is een vak dat je moet leren en interesseren. Maar ook moet controleren en inspecteren.