VCA cursus Barendrecht

Orbi Opleidingen wilt een flexibele opleider zijn en biedt daarom maatwerkoplossingen aan. Dit is terug te zien in het brede aanbod van VCA cursussen, die niet alleen aan werknemers, maar ook aan leidinggevenden, ZZP’ers en uitzendbureaus worden gegeven. Wanneer u een VCA cursus in Barendrecht volgt, kunt u dat doen in verschillende talen. Wie u ook mag zijn en wat dan ook de reden mag zijn om een VCA cursus in Barendrecht te volgen, deze is altijd van toegevoegde waarde. Als werknemer zijnde heeft u als eigenaar van een VCA certificaat grotere kans op succes in de arbeidsmarkt. Menig aannemer en werkgever veronderstelt het bezit van een VCA certificaat indien het werk op bijvoorbeeld een bouwterrein of risicovolle omgeving wordt uitgevoerd. Een cursus volgen bij Orbi Opleidingen betekent dus vergrootte kans op succes op de arbeidsmarkt en veiligheid voor u zelf en uw collega’s.

De inhoud van een VCA cursus in Barendrecht

Orbi Opleidingen heeft een alomvattende cursus weten samen te stellen waarmee u kennis op doet over veiligheid, gezondheid en milieu. Dit zijn de drie pijlers die voortkomen uit de VCA en samen de kern van een veilige, gezonde en milieuvriendelijke werkplek vormen. De inhoud van een VCA cursus ziet er als volgt uit:

  • Wetgeving
  • Risico’s en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Brand en explosie
  • Werken op hoogte                                                                                       
  • Besloten ruimten
  • Gereedschappen en machines
  • PBM

Het volgen van een VCA Basis cursus kan in het Arabisch, Turks, Pools, Grieks, Tigrinyaans en Engels. Afhankelijk van de taal waarin u een VCA cursus volgt verschilt het verloop van de dag(en). Zo duurt de ene cursus een dag en de andere cursus twee, en kan er bij de ene cursus wel een lunch zijn inbegrepen en bij de andere cursus niet. Naast een B-VCA cursus kunt u als leidinggevende of ZZP’er een VCA VOL cursus volgen en uitzendbureaus kunnen een VIL VCU cursus volgen. Na het examen succesvol te hebben afgelegd ontvangt u een certificaat en pasje. 

Wat levert een VCA certificaat u op?

Niet alleen draagt u bij aan een veilige werkomgeving voor collega’s, maar kunt u ook zelf veilig aan het werk. Omdat de meeste aannemers en werkgevers het bezit van een VCA certificaat veronderstellen bent u als gevolg ook zelf werkzaam in een veilige werkomgeving. Door middel van een VCA certificaat zult u in staat zijn gevaarlijke situaties te herkennen en deze te voorkomen. Ook niet onbelangrijk is dat u uw kansen op de arbeidsmarkt met een VCA certificaat dermate vergroot!

Neem contact met ons op!

Heeft u interesse in het volgen van een VCA cursus? Dan kunt u op de pagina van de desbetreffende cursus een bestelling doen. Heeft u vragen met betrekking tot onze dienstverlening? Graag vragen wij u dan om contact met ons op te nemen. Dit doet u eenvoudig middels het contactformulier. Wij staan graag voor u klaar!

Waarom een VCA Certificaat halen bij Orbi Opleidingen?

Orbi Opleidingen wil een intensieve relatie opbouwen met u als klant.
Wij doen daarom een aantal beloften.

Persoonlijke begeleiding

Wij denken met u mee en helpen u bij het maken van keuzes

Theorie vertalen naar praktijk

U kunt de theorie in de lessen meteen vertalen naar de praktijk en dus direct praktisch toepassen in uw werk.

Profesionele cursussen in Rotterdam en omgeving

De opleidingen bieden toegevoegde waarde

De praktijklessen zijn gericht op werkelijke situaties. Dus u kunt deze meteen toepassen in de organisatie.

Voor en door professionals

De trainingen worden verzorgd door professionals uit de praktijk en u werkt tijdens de lessen met medeprofessionals.

Bekijk hier al Onze cursussen

VCA opleiding in Rotterdam

VCA cursussen

Met het VCA certificaat kunt u aantonen dat u verantwoord kunt werken en hierbij rekening houdt met veiligheid, gezondheid en milieu.

BHV opleiding in Rotterdam

BHV cursussen

Een bedrijfshulpverlener (BHV-er) is verantwoordelijk voor brandbestrijding, EHBO en het begeleiden van een ontruiming.

Heftruck en reachtruck opleiding in Rotterdam

Transport & Logistiek cursussen

Wij geven diverse cursussen in de transport & logistiek sector. Denk hierbij aan een heftruck of een reachtruck en/of combinatie hiervan.

Asbest opleiding in Rotterdam

Asbest cursussen

Veilig werken en zorgvuldig werken, zodat vezelemissie naar mens en milieu zoveel mogelijk beperkt wordt.

Verontreinigde grond cursus in Rotterdam

Verontreinigde Grond

Bij het werken in verontreinigde grond is belangrijk dat de veiligheid en gezondheid van de medewerkers gewaarborgd wordt.

Steigerbouw opleiding in Rotterdam

Steigerbouw cursussen

Veilig werken op hoogte is een vak dat je moet leren en interesseren. Maar ook moet controleren en inspecteren.