VCA certificaat behalen? Lees hier alles over VCA certificaten!

Wist u dat in de meeste gevallen het hebben van B-VCA certificaat verplicht is? Dit is een VCA basis certificaat. Het VCA certificaat is bedoeld voor mensen die werk moeten doen waar een verhoogd risico aan zit. In de volgende branches wordt het bezitten van een VCA certificaat vaak vereist: Elektrotechniek, werktuigbouwkunde, bouwkunde, steigerbouw, industrieel reinigen, transport, civiele techniek, inspectie enzovoort. Een VCA certificaat is 10 jaar geldig en hiermee toont u aan dat u verantwoord kunt werken en ook rekening houdt met veiligheid, gezondheid en milieu.

Verschillende VCA certifcaten

Er zijn verschillende VCA certificaten in verschillende talen. De VCA cursus is er in het Nederlands, Grieks, Pools en Turks. Bij de Poolse en Nederlandse cursus is het met een examen en lunch.

Er is ook een VIL VCU cursus, dit is een cursus voor intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau. U moet dan namelijk beschikken over een diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU.

De laatste VCA cursus die wordt aangeboden is de VCA VOL cursus. Dit betekent: VGM Checklist Aannemers Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Hiermee bent u bekend met de wet- en regelgeving, kunt u onveilige situaties op de werkvloer herkennen, kunt u arbeidsongevallen voorkomen maar kunt u ook toolbox meetings organiseren voor uw medewerkers.

Wat is een toolbox meeting?

Een toolbox meeting is een bijeenkomst waarin er door middel van een korte tekst of presentatie een discussie wordt uitgelokt die mensen aanzet tot denken. Het doel is om meer aandacht te krijgen voor veiligheid en het belang van veilig werken te benadrukken. Het gaat er bij deze meetings om dat werknemers door deze korte instructie iets leren wat gelijk in de praktijk toepasbaar is.

Wat kunt u verwachten van een VCA basis cursus?

De inhoud van de VCA basis cursus is als volgt. U krijgt uitleg over wetgeving, risico’s en preventie, gevaarlijke stoffen, brand en explosie, werken op hoogte, besloten ruimten, gereedschappen en machines en PBM. Na de cursus bent u volledig op de hoogte van alle basiskennis zoals ze gesteld zijn door het VCA. Voordat het examen begint wordt uw kennis al getoetst door middel van een proefexamen.

De cursusdag duurt van 7:00 tot 15:00 en is inclusief lunch. Aan het eind van de dag legt u het examen af, waarna u een certificaat en pasje krijgt als u slaagt.

Wie zijn wij

Orbi Opleidingen is het opleidingsinstituut in Rotterdam. We bieden ruim 20 praktijkgerichte opleidingen en trainingen op verschillende niveaus. Wij bieden cursussen aan op maat, dat houdt praktisch gezegd in, dat we op uw locatie komen om de cursus op uw werkvloer te geven. Het grote voordeel is dat de opleiding volledig wordt toegespitst op de situatie van uw bedrijf. Uw bedrijf is op deze manier de leerschool.

U kan bij ons van een aantal speerpunten uitgaan. Wij zorgen voor:

  • Persoonlijke begeleiding, dit houdt in dat we meedenken en helpen met het maken van keuzes.
  • Theorie vertalen naar de praktijk, we zorgen dat u alles wat u leert, gelijk kan toepassen.
  • De opleidingen bieden toegevoegde waarde, dit komt doordat het gelijk toe te passen is in de organisatie.
  • Voor en door professionals, de cursussen die we geven worden door professionals uit de praktijk gegeven en u werkt met uw medeprofessionals.

Schrijf u in voor één van onze VCA cursussen!

Wilt u een VCA certificaat behalen? Doe dit dan bij Orbi Opledingen. Wij verzorgen diverse VCA cursussen in diverse talen. Schrijf u daarom vandaag nog in!

Waarom een VCA Certificaat halen bij Orbi Opleidingen?

Orbi Opleidingen wil een intensieve relatie opbouwen met u als klant.
Wij doen daarom een aantal beloften.

Persoonlijke begeleiding

Wij denken met u mee en helpen u bij het maken van keuzes

Theorie vertalen naar praktijk

U kunt de theorie in de lessen meteen vertalen naar de praktijk en dus direct praktisch toepassen in uw werk.

Profesionele cursussen in Rotterdam en omgeving

De opleidingen bieden toegevoegde waarde

De praktijklessen zijn gericht op werkelijke situaties. Dus u kunt deze meteen toepassen in de organisatie.

Voor en door professionals

De trainingen worden verzorgd door professionals uit de praktijk en u werkt tijdens de lessen met medeprofessionals.

Bekijk hier al Onze cursussen

VCA opleiding in Rotterdam

VCA cursussen

Met het VCA certificaat kunt u aantonen dat u verantwoord kunt werken en hierbij rekening houdt met veiligheid, gezondheid en milieu.

BHV opleiding in Rotterdam

BHV cursussen

Een bedrijfshulpverlener (BHV-er) is verantwoordelijk voor brandbestrijding, EHBO en het begeleiden van een ontruiming.

Heftruck en reachtruck opleiding in Rotterdam

Transport & Logistiek cursussen

Wij geven diverse cursussen in de transport & logistiek sector. Denk hierbij aan een heftruck of een reachtruck en/of combinatie hiervan.

Asbest opleiding in Rotterdam

Asbest cursussen

Veilig werken en zorgvuldig werken, zodat vezelemissie naar mens en milieu zoveel mogelijk beperkt wordt.

Verontreinigde grond cursus in Rotterdam

Verontreinigde Grond

Bij het werken in verontreinigde grond is belangrijk dat de veiligheid en gezondheid van de medewerkers gewaarborgd wordt.

Steigerbouw opleiding in Rotterdam

Steigerbouw cursussen

Veilig werken op hoogte is een vak dat je moet leren en interesseren. Maar ook moet controleren en inspecteren.