SOG Buitenwacht/Mangatwacht

Onze klanten geven ons
Bekijk de 51 reviews
Over deze cursus

SOG Buitenwacht / Mangatwacht

€ 360,00,-

Werkt u of wilt u aan de slag als mangatwacht, ook wel buitenwacht genoemd in een petrochemie of scheepsbouw? U voert dan werkzaamheden in een besloten ruimte uit. U speelt een hele belangrijke rol, want u bent dan in principe de oren en ogen van uw collega’s.

 

Kosten en duur van de cursus

De cursus duurt 2 dagen en de herhaling van de SOG Mangatwacht duurt 1 dag. Gedurende de cursusdagen word er theorie gegeven en praktijk. Tijdens de theorielessen komen de volgende onderdelen aan bod:

– Veiligheidsrisico’s

– Communicatievaardigheden (werkern met de portofoon)

– Opruiming, afzondering, ontgassing en ventilatie

– Controle van de atmosfeer en de beslotenruimte (EX-OX-TOX)

– Organisatie en handelen tijdens alarm en noodsituatie

– Constructieve eisen en besloten ruimten, mangaten

– PBM

– Hygiene en ademhalingstoestellen

– Werken met portofoon

 

Gedurende de praktijklessen  wordt er een training gegeven middels een simulatie in een besloten ruimte (mangat). Daarbij komen de communicatieve vaardigheden, bepalen van de vluchtrichting/ windrichting en communiceren. Ook wordt er besproken over de werkwijze toegangs- en aanwezigheidscontrole en tijdens de werkzaamheden in de BR. Er wordt geoefend hoe je in alarmsituaties moet handelen, hoe je de ruimte moet ontruimen en hoe je het veilig kan achterlaten.

 

Vereisten

Om deel te kunnen nemen aan de cursus SOG Mangatwacht moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Ook moet u in bezit zijn van een VCA certificaat, geldig legitimatiebewijs en Nederlandse taal beheersen op minimaal B1 niveau.

Bent u nog niet in bezit van een VCA certificaat, maar u wilt de cursus SOG Mangatwacht behalen? Neem dan contact op met ons en plannen wij ook VCA cursus in voor u.

 

Wilt u liever de cursus bij u op locatie? Dat is geen enkel probleem. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij kijken samen met u naar de mogelijkheden.