SOG Adembescherming

Onze klanten geven ons
Bekijk de 57 reviews
Over deze cursus

SOG Adembescherming

€ 380,-

Werk jij in een omgeving die niet helemaal vrij is van gevaarlijke stoffen, denk hierbij aan dampen en gassen? Werk jij in de atmosfeer het zuurstofpercentage lager is dan 19%? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

 

Cursus en kosten

 

Gedurende deze cursus wordt er de kandidaat aangeleerd hoe hij verantwoord aan de slag kan met onafhankelijke adembescherming zowel met autonome toestellen als met meerurenaansluiting (leeflucht) en slagen.

 

De cursus SOG Onafhankelijke adembescherming duurt 2 dagen.

 

Tijdens deze cursus worden er zowel theorie als praktijklessen gegeven. Tijdens de theorielessen komen de volgende dingen aan bod:

 

– Brand en ontploffingsgevaren

– Vergiftigingsgevaren

– Wet en regelgeving

– Werkduurberekening

– Ademfysiologie

– Eisen

– PBM’s

– Inzetlimieten adembescherming

– Werking en gebruik ademluchtsystemen

– Werking en gebruik ademluchttoestellen

 

De opleiding wordt afgesloten met zowel de theorie als de praktijkexamen. Zodra de kandidaat de examen positief afrond ontvangt hij een certificaat SOG Onafhankelijke Adembescherming met een geldigheidsdatum van 5 jaar.

 

 

Vereisten

 

Om deel te kunnen nemen aan de cursus SOG Onafhankelijke Adembescherming moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Ook moet u in bezit zijn van een VCA certificaat, geldig legitimatiebewijs en Nederlandse taal beheersen op minimaal B1 niveau. LET OP! U dient voor de cursus medisch schikt verklaard te zijn door een keuringarts.

Houd er ook rekening mee dat gezichtsbeharing niet toegestaan is in verband met het dragen van een masker.