Heftruck certificaat behalen?

Moet u op uw werk een heftruck besturen? Dan is het hebben van een heftruck certificaat noodzakelijk. De meeste bedrijven bieden u als heftruck bestuurder de mogelijkheid om uw certificaat te behalen. Heftruck certificaat behalen? Orbi Opleidingen is de opleider waar u op professionele wijze een certificaat kunt behalen! Wilt u weten wat u van ons kunt verwachten? Lees dan hieronder verder.

Waarom een heftruck certificaat behalen?

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Dus wanneer er een ongeluk gebeurt in een bedrijf, moet het bedrijf aan kunnen tonen aan de arbeidsinspectie en verzekeraars dat de werknemer die de heftruck bestuurde, kennis en kunde had over de werking van de heftruck. Daarom vragen veel bedrijven hun werknemers om een heftruck certificaat te behalen. Met dit certificaat kunnen ze aan de verzekering aantonen dat de bestuurder de kennis en kunde had over de wetten en veiligheidsregels toen het ongeluk gebeurde.

Wat zegt de ARBO-wet hierover? –  Heftruck certificaat behalen

Naar schatting is er bij een op de vijftien ongelukken in een bedrijf, een heftruck betrokken. Dit komt over het algemeen door onvoldoende kennis van de chauffeur. Een chauffeur moet dus voldoende geïnstrueerd worden over de gevaar aspecten, het aansluiten van de accu, de bedieningsorganen, de controle van de heftruck voor de uit te voeren werkzaamheden en de ladingen die de heftruck mag vervoeren. Een heftruck certificaat behalen is hierbij de beste optie, hier krijgt u alle instructies rondom het gebruik van de heftruck. Bij Orbi Opleidingen wordt de cursus gegeven door specialisten.

Wat komt er aan bod tijdens de heftruckcursus?

Wilt u een heftruck certificaat behalen? Dan is het belangrijk dat er aandacht wordt gegeven aan zowel de theorie als de praktijk. Wij vinden dit belangrijk, een cursusdag bij Orbi Opleidingen ziet er als volgt uit: u krijgt uitleg over de theorie en praktijk, vervolgens doet u in beiden examen, wanneer u dit behaalt, ontvangt u een certificaat en pasje.

Theorie toepassen in de praktijk

Na de cursus bent u als cursist in staat om veilig en efficiënt met een heftruck te werken, maar kan u ook gevaarlijke situaties overzien en voorkomen. Daarnaast heeft u kennis over de theorie en weet u deze ook toe te passen in de praktijk.

Wat is een heftruck?

Een heftruck staat ook wel bekend als vorklift. Het is een aangedreven industriële truck die wordt gebruikt om materialen te transporteren door de stalen vorken onder de pallet te plaatsen. De heftruck wordt over het algemeen gebruikt in en buiten een magazijn. Heftrucks zijn er met drie of vier wielen. De heftruck van drie wielen is geschikt voor het lichtere werk.

Waarom kiezen voor Orbi Opleidingen?

Orbi Opleidingen is het opleidingsinstituut in Rotterdam en omgeving. Wij bieden meer dan 20 praktijkgerichte opleidingen en trainingen op verschillende niveaus. De cursussen die wij aanbieden kunt u bij ons op locatie of incompany volgen. Het voordeel van een incompany cursus is dat de opleiding volledig wordt gericht op de werksituatie. Uw bedrijf is in dat geval de leerschool. In alle cursussen die wij aanbieden, staan de volgende kernwaarden centraal:

  • Wij gaan voor de persoonlijke begeleiding, dit houdt in dat wij met u meedenken bij het maken van keuzes;
  • Wij vertalen de theorie, direct naar de praktijk. Dit biedt een toegevoegde waarde voor de organisatie en cursist;
  • De cursussen worden altijd gegeven door professionals, voor de professionals.

Gaat u uw heftruck certificaat behalen?

Moet u binnenkort met een heftruck gaan rijden? En gaat u dus uw heftruck certificaat behalen? Orbi Opleidingen helpt u graag bij het maken van keuzes rondom het behalen van uw heftruck certificaat. Op deze pagina kunt u zich inschrijven voor de heftruck cursus.

Orbi Opleidingen wil een intensieve relatie opbouwen met u als klant.
Wij doen daarom een aantal beloften.

Persoonlijke begeleiding

Wij denken met u mee en helpen u bij het maken van keuzes

Theorie vertalen naar praktijk

U kunt de theorie in de lessen meteen vertalen naar de praktijk en dus direct praktisch toepassen in uw werk.

Profesionele cursussen in Rotterdam en omgeving

De opleidingen bieden toegevoegde waarde

De praktijklessen zijn gericht op werkelijke situaties. Dus u kunt deze meteen toepassen in de organisatie.

Voor en door professionals

De trainingen worden verzorgd door professionals uit de praktijk en u werkt tijdens de lessen met medeprofessionals.

Bekijk hier al Onze cursussen

VCA opleiding in Rotterdam

VCA cursussen

Met het VCA certificaat kunt u aantonen dat u verantwoord kunt werken en hierbij rekening houdt met veiligheid, gezondheid en milieu.

BHV opleiding in Rotterdam

BHV cursussen

Een bedrijfshulpverlener (BHV-er) is verantwoordelijk voor brandbestrijding, EHBO en het begeleiden van een ontruiming.

Heftruck en reachtruck opleiding in Rotterdam

Transport & Logistiek cursussen

Wij geven diverse cursussen in de transport & logistiek sector. Denk hierbij aan een heftruck of een reachtruck en/of combinatie hiervan.

Asbest opleiding in Rotterdam

Asbest cursussen

Veilig werken en zorgvuldig werken, zodat vezelemissie naar mens en milieu zoveel mogelijk beperkt wordt.

Verontreinigde grond cursus in Rotterdam

Verontreinigde Grond

Bij het werken in verontreinigde grond is belangrijk dat de veiligheid en gezondheid van de medewerkers gewaarborgd wordt.

Steigerbouw opleiding in Rotterdam

Steigerbouw cursussen

Veilig werken op hoogte is een vak dat je moet leren en interesseren. Maar ook moet controleren en inspecteren.