Transport & logistiek

Wij geven diverse cursussen in de transport & logistiek sector. Denk hierbij aan een heftruck cursus of een reachtruck en/of combinatie hiervan. De cursussen worden gegeven op onze locatie in Rotterdam en eventueel ook incompany (bij u op locatie) als dit gewenst is.

Code ‘95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. Code ‘95 geeft aan dat een chauffeur vakbekwaam is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing. Achter de code komt de datum te staan waarop de vakbekwaamheid verloopt. Het is belangrijk om de vakbekwaamheid te verlengen voordat de datum verloopt. Als de code eenmaal verlopen is, mag de chauffeur niet meer beroepsmatig rijden. Voor werkgevers is het van belang om er, samen met de chauffeur, voor te zorgen dat hij of zij 35 uur nascholing heeft gevolgd, zodat de code ‘95 verlengd kan worden.

Er zijn inmiddels al vele opleidingen die voldoen voor de code ’95. Orbi Opleidingen biedt onderstaande cursussen aan op locatie in Rotterdam:

Transport & logistiek