Asbest Cursus

Waarom een asbest cursus volgen? Asbest is een verzamelnaam voor een aantal in de natuur gevormde mineralen met een vezelstructuur. Asbest is in het verleden bijzonder veel toegepast om een aantal goede eigenschappen: het is sterk, slijtvast, vochtwerend, bestand tegen zuren, bestand tegen micro-organismen, bestand tegen hoge temperaturen en elektrisch niet geleidend. Bovendien was het goedkoop.

Volg de Asbest Cursus en voorkom de gevolgen van asbest.

We weten al lang dat blootstelling aan asbest ernstige gevolgen voor de gezondheid kan veroorzaken. Als men geregeld vezels inademt kunnen diverse aandoeningen ontstaan. De meest beruchte aandoeningen zijn longkanker en longvlies- en buikvlieskanker.

De overheid heeft in 1993 een totaal verbod ingesteld op het bewerken, verwerken en op voorraad hebben van asbest. We zitten echter wel met een erfenis, die een behoorlijk inspanning vraagt. We moeten het opruimen. Dit moet gedaan worden door deskundige bedrijven met gecertificeerde medewerkers, die ervoor moeten zorgen, dat tijdens het verwijderen de vezelemissie naar mens en milieu zo veel mogelijk beperkt wordt. Weet wat u moet doen met de Asbest Cursus van Orbi Opleidingen.

Orbi Opleidingen biedt de volgende trainingen voor asbestberoepen aan op locatie in Rotterdam:

Asbest Cursus