Asbest cursussen, wat maakt ze zo belangrijk?

Er is door de jaren heen reeds behoorlijk wat gezegd en geschreven over asbest. Het betreft hier een verzamelnaam voor een aantal mineralen welke door de natuur zijn gevormd. In het verleden werd er op verschillende manieren en in diverse vormen voor gekozen om gebruik te maken van asbest. Dit in het bijzonder omwille van de uitstekende eigenschappen waar asbest over beschikt. Niet alleen is asbest immers sterk en slijtvast, daarnaast is ze vochtwerend, bestand tegen zuren en bestand tegen micro-organismen. Bovendien is asbest ook niet elektrisch geleidend wat ze voor diverse toepassingen extra interessant maakt. Tel daar ook nog eens de voordelige kostprijs bij op en het mag duidelijk zijn dat asbest met recht en rede jarenlang als een zeer interessant materiaal werd aanzien... alleen weten we inmiddels dat er ook sterke nadelen voor de gezondheid aan verbonden zijn.

Waarom één van de asbest cursussen volgen?

Zoals in de inleiding gesteld weten we inmiddels dat blootstelling aan asbest niet onbelangrijke gevolgen voor onze gezondheid kan hebben. Mensen die op regelmatige basis vezels van asbest inademen kunnen dan ook getroffen worden door verschillende vormen van kanker. Het kan hierbij niet alleen gaan om longkanker, maar ook om longvlies- en buikvlieskanker. Omwille van de schadelijke gevolgen van asbest voor de gezondheid heeft de overheid in het jaar 1993 een totaal verbod ingesteld op het gebruik van asbest. Het verbod geldt niet alleen voor het bewerken en verwerken, maar ook voor het op voorraad hebben van asbest.

 

Bovenstaande heeft er uiteraard niet voor gezorgd dat alle asbest welke door de jaren heen (veelvuldig) is gebruikt zomaar is komen te verdwijnen. Het verwijderen van die asbest dient in de praktijk bovendien te gebeuren door deskundige bedrijven die gecertificeerde medewerkers in dienst hebben. Het volgen van één of meerdere asbest cursussen dient er in de praktijk dan ook voor te zorgen dat mensen over de nodige kennis komen te beschikken om het verwijderen van de asbest te doen met zo weinig mogelijk risico's voor zowel mens als milieu. Het spreekt voor zich dat u deze cursussen probleemloos bij ons kunt volgen.

Wekelijks startende asbest cursussen

Het volgen van asbest cursussen dient in de praktijk helemaal geen aanzienlijke tijd in beslag te nemen, in tegendeel. In amper twee dagen tijd kunt u dan ook bijvoorbeeld worden opgeleid tot asbestsaneerder. Wij bieden onze cursisten diverse asbest cursussen aan welke wekelijks starten. Door het volgen van één van deze cursussen kunt u niet alleen rekenen op alle vereiste theoretische, maar tevens ook praktische kennis. Dat is echter niet alles. Indien u er voor kiest om één van onze asbest cursussen te volgen bent u namelijk ook verzekerd van een deskundige begeleiding en een persoonlijke aanpak.

Keuze uit een ruim aanbod met asbest cursussen

Het aanbod met asbest cursussen welke door Orbi opleidingen wordt aangeboden is zeer omvangrijk. Bij ons kan er dan ook onder meer een keuze worden gemaakt tussen bijvoorbeeld de DAV 1 Cursus, de DAV 2 Cursus - Doorstroom en de DAV 2 Cursus - Herhaling. Ook voor het doorlopen van de DTA cursus en de Face-Fit test bent u bij ons aan het juiste adres. Deze laatste test is een verplicht onderdeel voordat het examen mag worden afgelegd voor de DAV 1, DAV 2 en de DTA cursus. Dit geldt voor iedereen die uitvoerend werk doet in de asbestsector.

Terug naar overzicht
DAV